Geen categorieloopbanenpersoonlijke hygiëneveerkrachtzelfontwikkelingzelfsturing

Ga voor goud!

Ga voor goud!

Wanneer je de afgelopen dagen de Olympische Spelen hebt gevolgd, is 1 ding zeer duidelijk: toptalent komt enkel aan de top mits zware training, discipline en doorzetting. Wil je iets bereiken in je leven en weet je wat je wil? Dan is stap 1 ACTIE en stap 2 VOLHOUDEN. Zelfs voor de grootste atleten ter wereld zoals Usain Bolt. (zie video)

Afgelopen weekend zat ik naar maandelijkse gewoonte met mijn zeer goede vriendin in de misviering van de Heilig Hart kerk – Antwerpen Noord. Het doet ons deugd om de rituelen te ondergaan en gewoon daar te zitten, dicht bij onszelf te zijn en ons verbonden te voelen met de andere kerkgangers. Het brengt ons rust middenin de drukte van de stad.
We waren achteraf bijzonder geïnspireerd door de boodschap van de Anglo-Afrikaanse priester die het woord nam. Hij vertelde het verhaal van een vrouw die hij kende, die de ambitie had om professioneel topexperte te worden in haar vakgebied. Ondanks alle talent en passie die de vrouw had voor haar vak, was het zwoegen, met vallen en opstaan. Maar opgeven deed ze nooit. Het bereiken van haar uiteindelijke doel kostte haar veel inzet en doorzettingsvermogen. Ze kende af en toe ook een tegenslag op weg naar de top, maar ze stond telkens terug recht en ging verder. Na een paar jaar had ze haar doel bereikt en stond ze aan de top, tevreden, voldaan en gelukkig! Het was een krachtige boodschap, omdat de priester bleef herhalen: “Effort, Determination, Do your BEST!”

Zeer simpel. Als je niet begint, kom je nergens. En als je niet volhoudt ook niet.

Ga voor jezelf eens op zoek naar volgende antwoorden en ga er voor.

  • Situatie 1: Ik weet wat ik wil, maar ik kom er niet toe.
    Vraag: Wat is de eerste (zeer kleine) stap die ik al kan zetten?
  • Situatie 2: Ik zit vast, het gaat niet vooruit en ik dreig te verliezen
    Vraag: Als ik nu opgeef, heb ik dan alles gedaan wat in mijn vermogen ligt? Heb ik echt mijn best gedaan?

Bij elke tegenslag in het leven hebben we de keuze om op te geven of juist boven onszelf uit te stijgen en het onmogelijke toch waar te maken. De keuze is aan jou! Ga voor goud!

Kan jij support gebruiken in het formuleren of realiseren van je doelen, contacteer me gerust op 0476/96.18.36 of inge@springiness.be. Ik ben jouw coach*!

*Werknemers of zelfstandigen kunnen gebruik maken van loopbaancheques 8u coaching voor 80 EUR. Meer info op www.vdab.be

Geef een reactie